Societatea noastra vă oferă servicii profesionale privind combaterea efecientă a tuturor speciilor de rozătoare (șoareci, șobolani), a insectelor (țânțari, muște, molii, gândaci, căpușe), a bolilor infectioare si parazitare la om si la animale(agenti patogeni biologici, bacterii, virusuri, micete, paraziți, agenți patogeni chimici, etc) in spații inchise si deschise.
Potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, orice persoana fizica sau juridica, avand calitatea de angajator, este obligata sa asigure fondurile si conditiile necesare pentru aplicarea masurilor de igiena, dezinfectie, dezinsectie si deratizare periodica.
Masurile de dezinsectie, trebuie efectuate atunci cand este nevoie, o data la minim 3 luni, in timp ce lucrarile de deratizare se fac atunci cand este nevoie, o data la minim 6 luni (primavara sau toamna), se mentioneaza in Normele de igiena si recomandari privind mediul de viata al populatiei, aprobate prin Ordinul MS nr. 536/1997.
Firmele care nu efectueaza operatiuni de dezinsectie, dezinfectie si deratizare (DDD) risca amenzi cuprinse intre 3.000 si 8.000 lei, prevazute in HG nr. 857/2011 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii publice.
Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se face de catre personalul de specialitate imputernicit de catre conducerea Ministerului Sanatatii pentru unitatile de pe intreg teritoriul tarii, se mai mentioneaza HG nr. 857/2012
In conformitate cu legislatia in vigoare de pe teritoriul Romaniei, Ordinul Ministerului Sănătății nr. 119/2014 se prevede efecturarea lucrărilor de dezinsecție periodica prevazută în metodologii, de cate ori este nevoie, dar nu la intervale mai mari de 3 luni, iar deratizarea se va face la nevoie, dar nu la perioade mai mari de 6 luni – de preferat primăvara si toamna. Între operațiunile periodice, se vor aplica proceduri de dezinsecție si deratizare curente, de intreținere în funcție de prezența vectorilor. Lucrările se vor efectua doar de firme autorizate.